Stel je bent op de kermis, wat kun je dan makkelijker raken bij de schiettent: een stilstaande target, of van die irritante bewegende eendjes? Niets natuurlijk, want al die geweren zijn verkeerd afgesteld! Maar de meeste kans heb je uiteraard bij een stilstaand object.
Datzelfde geldt voor bij het lasergamen. Als je stilstaat, staan je sensoren ook stil en ben je als het ware een sitting duck voor je tegenstander. Daar is op zich niks mis mee als je goed verscholen zitten in een hoekje, waar niemand je ziet. Maar als je ergens rondloopt terwijl er ineens een tegenstander voor je neus staat, is het een ander verhaal.
Hoe moet je precies bewegen dan, vraag je je misschien af? Dat hangt een beetje af van het merk lasergame wat je speelt en waar de sensoren zich bevinden op de uitrusting van dit systeem. Sommige systemen maken enkel gebruik van een hoofdband en gun die uitgerust zijn met sensoren, anderen daarentegen hebben een vest met een gun waarop de sensoren zijn bevestigd.
Het komt er eigenlijk op neer dat je je sensoren continue weg weet te houden van je tegenstander. De gevorderde spelers zijn hier zo in getraind dat ze feilloos hun sensoren weten weg te draaien van hun tegenstander, terwijl ze zelf met maar 1 of een paar schoten diezelfde tegenstander proberen uit te schakelen. Zie de video hieronder voor een goed voorbeeld van hoe 2 Franse Laser Quest spelers elkaars sensoren proberen te raken, terwijl ze ook continue in beweging blijven om het de tegenstander niet te makkelijk te maken.
Kort samengevat, blijf bewegen… maar hou ook je tegenstander in de gaten. Hoe sneller hij uitstaat, hoe minder lang je hoeft uit te sloven. En laat ons natuurlijk weer in de reacties even weten of de tip heeft gewerkt!
ZE ZIJN GELIJK!